Usluge testiranja na licu mjesta

Strukturna istraživanja na licu mjesta s DEKRA-inim laboratorijima za mobilnu metalurgiju

Tijekom svog radnog vijeka materijali se mogu mijenjati u svojim svojstvima. Ova promjena svojstava često se temelji na promjeni ili pogoršanju fizičke strukture metala koja se može identificirati proučavanjem mikrostrukture. Na kraju, takve promjene mogu dovesti do neuspjeha komponenti. Promjene se mogu inducirati u unutarnji materijal, na primjer, toplinom ili visokim, primijenjenim silama. Ostala pogoršanja povezana su s površinom korozijom ili erozijom. Naši stručnjaci potpuno su opremljeni za provođenje strukturnih istraživanja na licu mjesta s DEKRA-inim laboratorijima za mobilnu metalurgiju.

O metalografskom i mehaničkom ispitivanju materijala na licu mjesta

DEKRA nudi postupke metalografskog ispitivanja u vlastitim ispitnim laboratorijima i na licu mjesta putem naših mobilnih laboratorija za metalurgiju, analizirajući mehanička, metalografska i kemijska svojstva materijala za vas. Na primjer, cjevovodi u elektranama i lijevani dijelovi koji su podložni visokim toplinskim naprezanjima pokazuju strukturne promjene kako stare. To može dovesti do neodgovarajućih performansi za odgovarajuću aplikaciju. Kako bi se isključio rizik od neplaniranog kvara komponente ili postrojenja ili kako bi se procijenio preostali vijek trajanja vaše imovine, stručnjaci DEKRA-e mogu pružiti podršku na licu mjesta strukturnim istragama.
Koristeći naše mobilne metalografske laboratorije, možemo provesti uzorkovanje, pripremu i procjenu uzoraka dodanih s dokumentacijom nalaza na licu mjesta. Odgovarajuća procjena predaje vam se čak i prije nego što stručnjaci DEKRA napuste vašu biljku.
Naše usluge na licu mjesta uključuju:
  • Primjena i analiza replika, uključujući procjenu mikrostrukturalnih promjena radnih komponenti
  • Uzorkovanje metalografskih uzoraka i priprema uzoraka
  • Optička mikroskopija poliranih i urezanih površina, uključujući mikrostrukturalnu analizu slike
  • Testiranje tvrdoće
  • Mjerenje sadržaja ferita
  • Kemijska analiza ili identifikacija pozitivnih materijala (OES, XRF)