Sigurnost cestovnoga prometa

Dekra-ina predanost sigurnosti na cestama njezino je podrijetlo. Već 1925. osnivači su u njezinim statutima odredili svrhu ove udruge. DEKRA se i danas zalaže za sigurnost cestovnog prometa. Sprječavanje nesreća u prometu jedno je od tri područja djelovanja utvrđena DEKRA Vision 2025. U svijetu je i dalje oko 1,2 milijuna poginulih na cestama svake godine. Krajnji cilj je Vision Zero, cestovni promet bez smrtno stradalih i teških ozljeda.
DEKRA kao tvrtka ima veliki interes za njegovu provedbu, jer su mnoge središnje dekra usluge izravno povezane sa sigurnošću na cestama (glavni pregled vozila, homologacija / ispitivanja sudara, vozačka dozvola / centar za procjenu prikladnosti vožnje (BfF), analiza nesreća / istraživanje nesreća). DEKRA je na ovom području na glasu kao pionir u sigurnosti na cestama. Između ostalog, to pokazuje i odgovor i uvažavanje Izvješća o sigurnosti prometa na cestama, u kojem se svake godine daju konkretne preporuke za djelovanje političarima, industriji i udrugama. DEKRA je također zastupljena u dnevnom tisku na parlamentarnim večerima na državnoj i saveznoj razini te sa specijaliziranim člancima iz DEKRA Accident Research.
Stručnjaci DEKRA-e bave se današnjim uslugama, ali i pionirima izazova i koraka sutrašnjice: automatiziranom vožnjom, umreženom mobilnošću budućnosti. Poželjna je još intenzivnija suradnja i umrežavanje svih institucija uključenih u sigurnost cestovnog prometa diljem svijeta. DEKRA je uvijek dostupna kao partner.