Pregledi strojeva i opreme

Obvezni ili ubrzani početni i nevremenski pregledi strojeva, uređaja i opreme te igrališta i sportskih objekata

DEKRA pomaže proizvođačima pružajući širok spektar nevremenih inspekcijskih usluga za širok raspon strojeva i opreme. Postoje brojne situacije u kojima se nacionalnim zakonodavstvom poziva na obvezne preglede strojeva i opreme koje će obavljati ovlašteno inspekcijsko tijelo ili kvalificirana osoba. DEKRA je akreditirana za obavljanje takvog posla u mnogim zemljama širom svijeta.

O ne-periodičnim inspekcijama

S našim sveobuhvatnim znanjem i dugogodišnjim praktičnim iskustvom, DEKRA-ini stručnjaci u potpunosti su akreditirani za pružanje podrške u početnim i nevremenim pregledima strojeva i opreme, željezničkih vozila, opreme za industrijsko podizanje te igrališta i opreme za sportske objekte. Naši kupci moraju ispuniti različite nacionalne propise za strojeve i opremu ili, ako nisu vlasnik ili glavni korisnik, dužni su dostaviti izvješća o inspekciji svom kupcu.
Nepovremeni pregled strojeva i opreme uključuje sljedeće pojedinačne usluge:
  • Prva inspekcija, uključujući pregled dizajna
  • Inspekcijski pregled nakon nesreća ili štete za nacionalne propise ili za osiguranje. Istraživanje može uključivati ispitivanje materijala isporučeno iz jedne ruke.
  • Pregled nakon izmjene ako je to povezano sa sigurnošću, uključujući pregled dizajna
  • Procjena stanja
  • Provjere koje je odredio kupac
  • Pregled i simulacija naprezanja željezničkih močvara za održavanje na temelju trošenja koje bi mogle utjecati na produljenje intervala remonta, kao i ispitivanje cjelovitosti signalnih sustava željezničkih vozila
Usluge periodičnog pregleda nude se na širokom rasponu strojeva i opreme koji uključuju barem:
  • Strojevi i oprema za proizvodnju, skladištenje, rukovanje i dizanje robe, materijala i proizvoda, kao i za poslove održavanja vozila, zgrada ili prometne opreme. Uključuje strojeve ili uređaje spojene na bilo koju vrstu vozila i građevinske strojeve kao bagere.
  • Strojevi za dizanje ili prijevoz osoba ili osoba i robe, kao i ljestve, sustavi zaštite od pada, lančane dizalice (također u vjetroenergetskim turbinama) i zupčanici za remenje
  • Zrakoplovna oprema, kao i željeznička vozila i njihovi bogovi
  • Oprema za kazališta, sportske objekte (viseća opterećenja), na igralištima i u zabavnim parkovima, kao i privremene zgrade kao pozornice i funfair uređaje
Prema posebnim nacionalnim propisima inspekcijski nadzor se obavlja za odabranu opremu kao organizacija ili osoba treće strane i za bilo koju drugu opremu i za dodatne usluge na svoj opremi kao servisu 2. strane.