Pregledi za dizalice

Obvezni početni i nehotični pregledi dizalica

DEKRA pomaže proizvođačima, operaterima i tvrtkama za održavanje pružajući širok spektar nevremenih inspekcijskih usluga za dizalice. Postoje brojne situacije u kojima se nacionalnim zakonodavstvom poziva na obvezne preglede dizalica koje će provoditi ovlašteno inspekcijsko tijelo ili posebno kvalificirani stručnjaci. DEKRA je akreditirana za obavljanje takvog posla u mnogim zemljama širom svijeta.

O ne-periodičnim inspekcijama

S našim sveobuhvatnim znanjem i dugogodišnjim praktičnim iskustvom, DEKRA-ini stručnjaci u potpunosti su akreditirani da ponude podršku u početnim i nevremenim pregledima dizalica. Naši kupci moraju ispuniti različite nacionalne propise za dizalice ili, ako nisu vlasnik ili glavni operater, dužni su dostaviti izvješća o inspekciji svom kupcu.
Nehotični pregled dizalica uključuje sljedeće pojedinačne usluge:
  • Prva inspekcija, uključujući pregled dizajna
  • Inspekcijski pregled nakon nesreća ili štete za nacionalne propise ili za osiguranja. Ispitivanje može uključivati ispitivanje materijala provedeno iz jedne ruke.
  • Pregled nakon izmjene je li to povezano sa sigurnošću, uključujući pregled dizajna ako je potrebno
Prema posebnim nacionalnim propisima inspekcijski nadzor se obavlja za odabranu opremu kao akreditiranu organizaciju 3. stranke ili posebno odobrenog stručnjaka te za drugu opremu i za dodatne usluge na svoj opremi kao 2. strana.